Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

A hagyományos B-REKORD® felhasználási területe
Ez utóbbi funkciójára pont nincs szükség a vasbeton vázszerkezetes projektek kitöltő falazatánál, mert ott áthidaló alkalmazása nem szükséges.
A 2001-ben szabadalmaztatott B-REKORD® redőnytokos áthidaló zsaluzatunk speciálisan a családi házak építési technológiájához lett kifejlesztve, melyeknél a falazat egyben a teherhordó szerkezet is, és a falnyílások ádhidalói is a falazással egy időben kerülnek beépítésre. A B-REKORD® redőnytoknak egyszerű kivitelezhetősége és kiváló hőszigetelése mellett

praktikus előnye az áthidaló és redőnytok funkciók egyesítése a tok felső részében kialakított áthidaló zsaluzata révén.
A B-REKORD® redőnytok mellé rendszert kínálunk a beépítendő redőny és szúnyogháló terén is, amire a vasbeton vázas épületek lakóinak is szüksége lehet. Azért, hogy az ilyen épületekre is kínálni tudjunk technikailag korrekt megoldást, elkészítettük a típus utólagosan beépíthető, projekt változatát, ez a

B-REKORD® Projekt Redőnytok.

Miben más a B-REKORD® PROJEKT redőnytok?
A B-REKORD® PROJEKT Redőnytok 45 kg/m3
anyagsűrűségű, tömör EPS anyaga által, méretétől függően 0,25 Watt/m2K hőátbocsátási tényező is elérhető.

A redőnytok gerincén végigfutó, üreges alumínium gerenda révén stabilan rögzíthető konstrukció.
B-REKORD® PROJEKT REDŐNYTOK
fogadására előkészített falazat.


Legmegbízhatóbb beépítése a végeivel a falazatra történő feltámasztással történik, ehhez a B-REKORD® PROJEKT Redőnytok a falnyílásnál hosszabbra készül. Beépíthető a falazáskor vagy felhelyezhető az előkészített falazatra.Kész pillérhez a rögzítést a tok végein, az alumínium gerincbe csatlakozó acél konzolok biztosítják.A redőnytok középen, az alumínium gerincen keresztül közvetlenül a födémhez vagy az egyenes záródású áthidalóhoz csavarozható.
A három rögzítési lehetőséget együtt, vegyesen is alkalmazhatjuk szélesebb fesztávoknál vagy ha valamelyik oldalon vasbeton pillérhez, oszlophoz kell csatlakoztatni.A B-REKORD® Projekt Redőnytok-ot a napjainkban elterjedt két standard falazóelem szélességi méretében, 38 és 44 cm szélességben gyártjuk. Az ettől eltérő falméretekhez (vagy ívekhez) az EPS test méretre vágható illetve szigetelő lapokkal, ragasztással növelhető, a falazat méretére alakítható. Kívül, belül vakolható felülete megkönnyíti a felhasználását. Magassága a falazóelemekével egyező, 24,5 cm, ami szigetelő lapokkal szintén növelhető.
A                       -ot a befelé tekeredő B-UNIVERZÁL redőnyünk előnytelen tulajdonságain tanulva fejlesztettük ki!
A gyakori problémák… B-UNIVERZÁL
befelé tekeredő redőnytípus
B-Rekord® PROJEKT
redőnytok
...és a megoldásaik:
A befelé tekeredő redőnyök legnagyobb problémája, hogy lehetetlenné teszik a nyílászáró és a födém fizikai kapcsolatát, rögzítését. rajz1 rajz2 A falazatra felültetett és, (vagy) dübelekkel stabilan a födémhez rögzített B-REKORD® PROJEKT REDŐNYTOK alumínium gerincéhez alulról megbízhatóan hozzácsavarozható a nyílászáró.
A redőny elhelyezkedése és a belső szerelő fedél miatt hőszigetelése nem kielégítő. A B-REKORD® homogén EPS anyaga a legjobb hőszigetelést eredményezi.
Ez a típusú redőnytok általában a nyílászáróra szerelhető, a redőny súlyát arra terheli, megmozdulása a vakolat repedésével járhat. A redőny terhelését a B-REKORD® a födémre és a tartó falazatra hárítja.
A redőnytok a nyílászáróval azonos szélességű, a gurtni tárcsa az ablak elé kerül, ezért a gurtnit a belső falkávában, a sarokban lehet behozni. A falazatra felültetett B-REKORD® redőnyalagútja túlnyúlik a falkáván, a szerelvények, gurtni bevezetés ott kap helyet. A gurtni a falazaton keresztül jut be a lakótérbe.
A redőnytok belső szerelvényei miatt csak úgynevezett holtteres, 53 mm széles redőnylevezető sínt lehet alkalmazni, ami ennyit el is takar az ablaktokból. Ugyanezért kívül elég a 29 mmes redőny levezető sínünk.
Az építkezés során felrakott redőnytok belső szerelőfedele a későbbi kávakialakításkor elfalazható, a szerkezet bonthatatlanná válhat! A külső szerelő fedelet és ha kell, a redőnyt az építkezés utolsó fázisában kell legyártani a kialakult végleges kávaméretekre.
A belső szerelő fedél műanyag felülete idegen a fal környezetében, lefestve tapétázva a szereléskor okozhat sérüléseket. A B-REKORD® PROJEKT redőnytok társasházak opcionális redőnylehetőségeként is kiválló, a teljes alsó lezárása megoldott, a lakás tulajdonosa bármikor megrendelheti bele a redőnyt és a szúnyoghálót, ami a vakolat és a nyílászáró sérülése nélkül beszerelhető.